RONNIE DE REESE, oud-ll. (1968), oud-onderwijzer d’Oefenschool schreef het toneelstuk VLIEGEN en regisseerde het.  ONDER ONS speelde het op vrijdag 20 jan. (Saveryszaal Casino). Oud-ll. 2003 Yorick Decoster acteerde, oud-lln. 2004 Wannes Huyben en oud-lle 1999 Kelly De Reese zorgden voor klank en geluid.

De toneelvereniging ONDER ONS bestaat 150 jaar. (wellicht ontstaan uit het Conscience-taalgenootschap, gegroeid in de schoot van de verenging BONDEN DER OUD LEERLINGEN VAN DE LAGERE –EN MIDDELBARE SCHOLEN). Oud-leerling Guy De Coninck is nu voorzitter.

Niemand is meer verbonden met ONDER ONS dan Ronnie De Reese, oud-onderwijzer d’Oefenschool, oud-leerling 1968 RNS Blankenberge.Dit is zijn 48ste productie. Hij werd gisteravond in de bloemen gezet: 55 jaar lid van ONDER ONS.

Yorick Decoster speelde  voortreffelijk de rol van Jan, piloot, een van de drie…

VLIEGEN

Drie vrijgezelpiloten  wonen, om kosten uit te sparen, in hetzelfde huis, Ze werken voor verschillende vliegtuigmaatschappijen en hebben sedert kort elk een vriendin zonder dat de huisgenoten daarvan iets weten. Dat duurt echter niet lang en, toevallig of niet, die vriendinnen zijn allen airhostessen.  Om de situatie nog wat ingewikkelder te maken zijn die dames zussen die, toen ze heel klein waren, geadopteerd werden door drie verschillende families. Ze weten van elkaars bestaan niets af en om het nog wat ingewikkelder te maken zijn ze ééneiige drielingen. Dat brengt natuurlijk verwarrende situaties met zich mee. Wanneer een tante van één der piloten, en eigenares van het huis zelf, in het huis wil komen wonen samen met een vriendin komt het comfortabel leventje van het drietal in gedrang. Bovendien zaait de Covid 19 -pandemie roet in het eten en moeten de drie vrienden letterlijk alles uit de kast halen om uit die vervelende situatie komen. Of het hen lukt of dat ze van de regen in de drup komen weten we pas op het einde.

Debatwedstrijd Federaal Parlement gewonnen door Maerlant-atheneum…Yorick Decoster, Jens Buysse, Olbren Depaepe
2003 bestuur leerlingenraad: Stefanie Blomme, Wannes Huyben, Bo Bentein
met links Kelly De Reese in 2011

Reactie's