Van Junior Verbeke, Maerlant-oud-ll. 2009, HET NIEUWSBLAD-journalist, stond gisteren in die krant een artikel over het Damme-bezoek van Maerlant-lln. 5des en over burgemeester Joachims Coens’ lesje over Dammes geschiedenis.

Over het Damme-bezoek van de lln van 5 A en 5T berichtten we al eerder. In HET NIEUWSBLAD van gisteren staan een foto en een tekst over dit bezoek.

Oud-leerling (2009) JUNIOR VERBEKE, die journalistiek studeerde aan de Arteverldehogeschool Gent, die het Maerlant, zijn vroegere school wel meer in de kijker brengt in zijn krant, schreef het.

Het is goed dat hij klemtoon legde op de naam van de school: sedert 25j. Maerlant-atheneum en op de bereidheid van burgemeester Joachim Coens om de leerlingen in de raadzaal van het stadhuis toe te spreken en ze meteen in te lichten over Dammes verleden… De zee, het Zwin, Filips van de Elzas, die stadsrechten gaf, Karel de Stoute die er met Margaretha van York trouwde, wijn- en haringstapelrecht…en over Uilenspiebel en JACOB VAN MAERLANT

Reactie's