Op 1 juli 1982 (d.i. 40 j. geleden) werd Eric Verhulst directeur van RNS MET GEMENGD ATHENEUM BLANKENBERGE. Hij bleef dit tot in 1987.

My beautiful picture

Eric Verhulst was de laatste directeur die in het directeursgebouw De Smet De Naeyerlaan 143 woonde. De periode-Verhulst was voor de school problematisch. Lokale en nationale maatregelen troffen haar. De statige directeurs- en beheerderswoningen in de De Smet de Naeyerlaan uit 1928 gingen voor de school verloren. Later kwam hier de Stedelijke Academie voor Woord en Muziek. De schooltuin werd in twee gesneden doordat de Vlaamse Straat werd doorgetrokken. De mooie schooltoegang verdween! Regeringsbesparingen leidden tot beperking van het mvd-personeel; de moestuin verdween helemaal. Later kwam er wel een sportterrein! Het internaat werd brandonveilig verklaard en even later was het aantal leerlingen ontoereikend. In 1986 kwam de beslissing dat het gesloten werd. In 1987 (net na het directeurschap van E. Verhulst) kreeg de laatste van de hier gevormde  1552 onderwijzers het diploma. In 1985 werd de 2de graad VBSO, tot dan toe in de RMS, bij het Atheneum gevoegd. De richting Kleding werd tot de 3de graad uitgebreid.

Tijdens die moeilijke jaren besefte het personeel dat voor de verdere bloei van de school geknokt zou moeten worden. De rol van de BOS was in die strijd groot. Deze vriendenkring gaf de school een nieuwe glans.

Na hem werd  Ronald Vanquathem directeur en studieprefect. Er begon een nieuw, enthousiast hoofdstuk in de geschiedenis van het Atheneum! Hij was/ is lic. aardrijkskunde en had als leraar in dit vak al zijn stempel gedrukt in  KA III Oostende.

Toen het ambt voor studieprefect ( zo heette het hoofd van een atheneum toen nog) op 1 jan. 1987 vacant werd verklaard, werd de jonge, dynamische Oostendenaar Vanquathem niet benoemd. Hij werd voor korte tijd weer leraar, maar dan kwam zijn benoeming als studieprefect in KA Oostende.

En dan….

Reactie's