25 lln. van 6A van het Maerlant-ath. beleefden in PORTO VECCHIO (Corsica)  een  uitwisselingsproject met het Lycée Jean-Paul de Rocca Serra. Verslagen van Luna Vercruysse, Charlotte Vanoosterhout, Lana Bulens en Alexander Mortal over bezoek aan Bonifacio en over Corsicaans land en strand

Het verslag is van Luna Vercruysse, Charlotte Vanoosterhout,  en Lana Bulens, allen 6HW

We dachten dat Porto Vecchio het mooiste stadje was, tot we in Bonifacio kwamen! Dit stadje, gelegen in het meest zuidelijke deel van Corsica, is een van de indrukwekkendste plaatsen die we hebben gezien. Als je ons had gezegd dat we in de Caraïben waren, hadden we het geloofd! Toen we aankwamen met de bus, konden we onze ogen niet geloven. Het uitzicht was niet normaal! De blauwe zee, Sardinië in de verte, de oude stad, alles!

Na het mooie uitzicht te bewonderen begonnen we aan de klim. Bonifacio is een stadje met veel hoogteverschillen. Tijdens onze volledige visite hebben we geen enkele platte straat gezien! Na een klim van enkele minuten begonnen we aan onze tour van de stad. Onze tourguide gaf ons een geweldige uitleg. In 45 minuten begrepen we de essentie van de stad volledig. 

Na de tour gingen we aan de grootste uitdaging beginnen. De afdaling van “l’escalier du Roi d’Aragon”. Deze trap daalt af langs de zijkant van een impressionante klif en telt 187 trappen, allemaal tussen de 40 en 60 cm hoog. Wanneer je bent afgedaald, kan je nog een stukje doorlopen in een gangetje door de klif. Op het einde kan je nogmaals het adembenemende uitzicht bewonderen. 

Nadien namen we de boot richting een eilandje, waar we bij aankomst meteen naar een soort ruïne werden geleid. Na de rondleiding mochten we iets eten en kregen we een leuk petje en boekje! Ook kregen we nog uitleg over het eiland en namen we een leuke groepsfoto. 

We vertrokken opnieuw over het eiland, tussen de rotsen, naar het strand. Daar kon je, in de zee, zwemmen met zilverkleurige vissen, een hele belevenis! Na het zwemmen met onze vissenvriendjes, namen we de boot terug naar Bonifacio.

Tijdens de terugweg met de boot kregen we nog een rondleiding op het water. We zagen verschillende eilanden en grotten. Ook zagen we “l’escalier d’Aragon” vanop het water. Bij terugkomst was het tijd om met de bus terug naar Porto Vecchio te vertrekken.

 Dag 7

Het verslag is van Alexander Mortal, 6WeWi

Op onze zevende en laatste  dag in Corsica zijn we met z´n allen naar het wondermooie strand gegaan. We maakten plezier op het strand als in de zee. We konden genieten van het pittoreske eiland tijdens een kajaktocht. Er waren ook supboards waarmee we de wateren van Corsica onrustig maakten. We waren Blankenbergse piraten en hadden als doel om zo veel mogelijk mensen van hun board te krijgen. Aan land waren enkelen van ons aan het zonnen en anderen haalden hun voetbalskills naar boven. Om veertien uur moesten we jammer genoeg het strand verlaten om aan een PowerPoint te werken die we later die dag moesten presenteren. In die presentatie vertellen we aan onze gastgezinnen wat we elke dag gedaan hebben.