20/05: feestzaal stadhuis: wondermooi, heerlijk gevarieerd concert van orkestensembles en koren van de STEDELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD met drie Maerlant-lln. in het JEUGDKOOR: Amber Gurdebeke, Amy De Jonghe, Johannes Balbaert en Lena Devos. Op 19/05 speelde oud-lle Hannah Vrijdags solo piano.

We beleefden gisteravond een heerlijke muziekavond in de feestzaal van het Blankenbergse stadhuis. We hoorden het Jeugdensemble De Haan en verder koren en ensembles van de STDELIJKE ACADEMIE OOR MUZIEK EN WOORD…het jeugdkoor, het volwassenenkoor en beide samen, telkens o.l.v. een enthousiaste Thomas Vanlede en verder een klein strijkorkest, een groot strijkorkest, een symfonisch orkest, met als dirigent telkens een geestrdriftige Tim Breckpot.

De muzikale nummers boden een mooie afwisseling van bijna hedendaagse filmmuziek tot Tchaikovski, Mozart en Vivaldi.

We genoten zeker ook van de koornummers  SOMEONE NEW, ZOMBIE EN THIS IS ME met AMBER GURDEBEKE 1A, Amy De Jonghe, 1A,  JOHANNES BALBAERT 3LWI EN LENA DEVOS 4STW.

We zagen ook een foto van eergisteren van oud-lle 2021 Hannah Vrijdags aan de piano

Lena Devos met haar zangleraar