25 leerlingen van 6A van het Maerlant-atheneum beleven in PORTO VECCHIO (Corsica)  een  uitwisselingsproject met het Lycée Jean-Paul de Rocca Serra. Deel 4: Jan Van Maercke, Jochen Van Neck, Emiel Dewachter, Justin Lingier schrijven:

Jan Van Maercke  en Jochen Van Neck

“ Om 8u30 was onze eerste afspraak op school. We startten de dag met een lekker ontbijt op school en kregen een presentatie over Corsica van de leerlingen. Daarna kwamen er 2 mensen ons uitleg geven over de natuur en het duiken hier in Corsica. Toen werden we opgedeeld in 3 groepjes. Een groepje begon meteen met duiken de andere 2 groepen gingen naar Porto-Vecchio. Wij sprongen ons duikpak in en gingen meteen de boot op. Visjes, koraal enzovoort… echt iets om niet te vergeten. Dit was echt top!”

Emiel Dewachter  en Justin Lingier

Na een lekker ontbijtje op de lokale school zijn we de stad ingetrokken voor een zeer leerrijke dag gevuld met historische taferelen in Porto Vecchio. Tussen de eeuwenoude muren vonden we de mogelijkheid om een mooie burcht te bezoeken en erna te genieten van een typisch Corsicaans pilsje. Na de lange wandeldag zijn we lekker de Corsicaanse cuisine gaan beproeven. Deze viel in de smaak bij al onze culinaire experts.

Met dank aan Choco, Blak, Mielie, Milio en Raphael .”