Groot nieuws in de Duitse, Europese én Amerikaanse pers: JULIAN REICHELT, zeer invloedrijke hoofdredacteur van Axel Springer- boulevardblad BILD ontslagen. Maerlant-lln. waren in 2016 en 2018 op de redactie.

2016

Corry Hancké, De Standaard-journaliste, die in Berlijn verblijft,  schreef een interessant artikel in DS van 20/10/’21.

Over Julian Reichelt schrijft ze o.a.

De 41-jarige hoofdredacteur is verantwoordelijk voor de schreeuwerige drukletters in zijn blad, hij kiest de thema’s, zet de toon, beïnvloedt de politiek, houdt van straffe auto’s en van vrouwen.

Maar Reichelt bleef een hele poos overeind na klachten allerlei,  tot de New York Times een vernietigend verhaal bracht over zijn seksleven. De directie kon niet anders dan hem ontslaan doordat de Axel Springergroep, waartoe BILD behoort, deze zomer het gerenommeerde politieke medium POLITICO had gekocht…

BILD schrijft maar beperkt hierover. Ik lees: Ten gevolge van personderzoek is hij ontheven van zijn opdracht. De nieuwe voorzitteer van de BILD-chefredactie is Johannes Boie (37), tot dan hoofdredacteur van WELT AM SONNTAG

2018
blik op Berlijn vanuit het Axel Springer-gebouw
Axel Springer-standbeeld voor het A. S. -gebouw