Lln. 2de lj. Zilvermeeuw-basisschool in de Stedelijke Muziekacademie voor toneel en muziekuitvoering. En we denken aan de tijd (1928-1985) toen hier de statige entree van KA, RNS, Staatsnormaalschool was.

Juf Sofie Easton schrijft:

De leerlingen van het 2de leerjaar brachten een bezoek aan De Stedelijke Muziekacademie. Ze werden daar getrakteerd op een toneelstuk over piraten en dit begeleid door een orkest.
Een leuke manier om de verschillende muziekinstrumenten te leren kennen.

Waar nu de Stedelijke Muziekacademie is, was tussen 1928 en 1985 de statige entree van Staatsnormaalschool, die even later Rijksnormaalschool werd en nog later RNS/KA

De Stedelijke Muziekacademie in de De Smet de Naeyerlaan heeft een statige toegang  in het midden en twee gebouwen links en rechts. Ze dateren van 1928, ze zijn neoclassicistisch. In het gebouw rechts woonde tot begin de jaren tachtig de directeur van de RNS, links was de woning van de econoom. Toen had de school nl. een internaat. Op de gevels zijn cartouches aangebracht met de letters SN (Staatsnormaalschool) en EN (Ecole Normale de l’Etat)

Taalfilosofietje: verkies je CONSERVATORIUM dat aan bewaarplaats doet denken of gaat je voorkeur naar (MUZIEK)ACADEMIE, dat verwijst naar Platonische filosofie? De Stedelijke Muziekacademie in Blankenberge is nu gevestigd in lokalen die eertijds RNS en KA (nu Maerlant) een redelijk illustere toegang boden. – Maerlantkrant