Stefan Hertmans vandaag 70. Tal van Maerlant-ath.-lln. lazen en lezen zijn romans, twee lazen klassikaal grote fragmenten uit DER HIMMEL MEINES GROSSVATERS, een koos het oorlogsthema in OORLOG EN TERPENTIJN als OC. Peter Verhelst bloemleesde uit zijn poëzie. Dirk Leyman interviewde hem voor ZENO, interessant!

In het boeiende interview van Dirk Leyman met Stefan Hertmans (Zeno/De Morgen 27/03/2021 – Stefan Hertmans, 70 jaar jong, 40 jaar schrijver: ‘Het is tijd voor die hometrainer’ | De Morgen) lezen we veel over de veelzijdige schrijvers- en docentencarrière van Stefan Hertmans

Sedert zijn roman OORLOG EN TERPENTIJN (2013) is hij een heel bekend en gevierd schrijver. Het boek werd in meer dan 20 talen vertaald. Ook DE BEKEERLINGE en DE OPGANG worden veel gelezen (en vertaald)

In co-teaching (Kira Museeuw-Jaak Coudeville) lazen in 2015 de twee leerlingen van 6MT vele bladzijden uit de Duitse vertaling van OORLOG EN TERPENTIJN / DER HIMMEL MEINES GROSSVATERS.

In 2021 koos Jens Coudeville (leerling 6ECMET) het oorlogsthema als onderwerp van zijn ONDERZOEKSCOMPETENTIE, nagaand in hoeverre de gebeurtenissen in WO I als feiten zijn weergegeven (fiction/faction)

in 2014 las Jens Coudeville al gretig de oorlogsfragmenten in OOROG EN TERPENTIJN

Ter gelegenheid van Hertmans 70ste verjaardag verschijnt een bloemlezing van zijn poëzie, samengesteld door Peter Verhelst: Wij waar geen eind aan komt.

in Watou in 2018