Maerlant-oud-lle Daphne Dumery, burgemeester in Blankenberge, gisteravond in DE AFSPRAAK over de soorten drukte in Blankenberge, op de trein, in het station

Daphne Dumery is oud-lle Zilvermeeuw-basisschool (kleuterafdeling “bij Delhaize”, lagere in de Onderwijsstraat, lager middelbaar in de RMS, Albertlaan, en dan A2 biochemie in het KTA Brugge. Aan de RUG werd ze advocaat. In 2010 werd ze NVA-volksvertegenwoordig(st)er. In 2014 eerste schepen in Blankenberge, in 2019 burgemeester. Haar dochter Robine Papelier is oudlle 2019.

In DE AFSPRAAK van gisteren 30 maart ging het o.a. over DRUKTE AAN DE KUST IN CORNATIJDEN

“Het is sterker dan de mensen zelf. Men wíl op die trein, men moét die dag naar de kust, men heeft die gratis tickets en wil die echt nog gebruiken”, zei Dumery in ‘De Afspraak’.

“Als je die beelden ziet… Ik heb die treinen zien aankomen… De mensen waren misnoegd over de wijze waarop ze naar de kust vervoerd werden.”

“Dat is net hetgeen we al maandenlang aankaarten. Samen met Bart Tommelein en de andere kustburgemeesters hebben we hebben geprobeerd om de NMBS wakker te schudden. Om federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet wakker te schudden en te zeggen: die mensen hebben ook recht om op een coronaproof manier te reizen.”

zittend 4de v.r. D. Dumery
foto 2014 met l. Anniek Lebacq en r. D. Dumery