Inge Bergh, schrijfster, oud-leerlinge Maerlant-atheneum 1993, was op 26/03/2021 online te gast bij de leerlingen 2de graad Zilvermeeuw. Vooral over haar nieuwe boek HELP! HET SPOOKT HIER sprak ze.

Juf Marilyn Willem schrijft me

De leerlingen van de tweede graad van de basisschool Zilvermeeuw  kregen gisteren 26 maart een leuke en leerrijke online auteurslezing van Inge Bergh.

Ze vertelde over haar nieuwe boek ‘ Help! Het spookt hier!’ … Hoe dit boek tot stand kwam. Wie er allemaal meewerkt aan een boek en hoe de cover gekozen wordt. Ze vertelde ook dat een verhaal wordt opgebouwd met de bouwstenen : wie, wat, waar en wanneer. Ze toonde dit voor  d.m.v potjes waarop deze woorden stonden. 

Meer info over het boek en andere boeken kun je vinden op haar facebookpagina auteurspagina Inge Bergh

Ze vertelde ons ook dat ze  vroeger in het Maerlant-atheneum op school zat.  

Inge Vandenberghe uiterst links – 100-dagenviering 1993
in 1999 gaf Inge Bergh al een auteurslezing in de 1ste graad van de Maerlant-middenschool … leraren Benny Van Troeye en Joost Coudeville

Toen er in 2006 een grootse schoolreünie, een galafeest, was, publiceerde de Bond Onze Scholen een brochure, waarin Inge Bergh – haar echte naam is INGE VANDENBERGHE – herinneringen ophaalde. Een fragmentje!