DE LERAAR ALS GOUDKLOMPJE (John Vervoort in DS 25/02/2021): een opinieartikel over de leerkracht dat me behaagt. Ik beveel het aan.

Al weken op de opiniepagina’s van de krant teksten over eindtermen en nu ook over benoemingen. Eindelijk is er eentje dat me behaagt: DE LERAAR ALS GOUDKLOMPJE (John Vervoort) DS 25/02/2021

In de talrijke krantenartikelen van de jongste weken, maanden, over onderwijs  vond ik altijd wel een ideetje dat me beviel. De meeste gedachten begreep ik niet of verwierp ik.

Maar vandaag las ik in DE Standaard een artikel van John Vervoort, van wie ik af en toe in dezelfde krant een boekrecensie lees. Hij is ook leraar Nederlands in de 3de gr. ASO. Het hele artikel vind ik fijn.

Dit is het slot van zijn artikel:

Een jonge man of vrouw die voor het onderwijs kiest, doet dat heel bewust­. Dat zijn allemaal potentiële goudklompjes. Wel moeten ze gepolijst worden. Dat doe je alleen door ze subtiel en geduldig bij te schaven en bij te slijpen. Uiteindelijk draait alles rond het vertrouwen dat je geeft en krijgt. Alleen zo vorm je schitterende leerkrachten die jongeren opleiden tot knappe koppen en vooral mooie mensen.