Zo ouder zo kind: kwaliteitslabel. De appel valt niet ver van de boom. Leerkrachten van nu hebben een ouder/schoonouder die lesgeefster/lesgever was toen… vandaag: VAN WULPEN-VANHOOREN/DE RYCKER + over ‘SCHOON’VADER

Delphine Vanhooren is sedert 2016 lerares lich. opv./sport in het Maerlant-atheneum. In het KTA Brugge volgde ze sport en lich. opvoeding ts. 1999 en 2003. Haar bachelordiploma lich. opv. optie BWR behaalde ze in HOWEST in 2007. En verder is ze in het bezit van volgende onderscheidingen:

 Diplomasupplement Erasmus (Universidade Lusófona, Portugal) 2007
Hoger redder 2007 (+ jaarlijkse bijscholingen): 
Initiator golfsurfen (VTS) 2016
Openwaterredder Redfed, Gent: Blaarmeersen 2020

Roland De Rycker en dir. V. De Maesschalk 1967

Roland De Rycker, haar in 2017 op bijna 69-j. leeftijd overleden schoonvader, was oud-leerling (1967)  KA-RNS Blankenberge. Aan de RUG werd hij licentiaat pedagogiek. Hij doceerde dit vak tot 1987 in RNS Bl’berge, en toen die ophield te bestaan in HPI Brugge (later HOWEST)

Fernand Van Wulpen was oud-leerling (1960) RNS Blankenberge. Hij was tussen 1964 en 1966 onderwijzer in de Zilvermeeuw en van 1966 tot 1995 in d’Oefenschool, waar hij vooral de meester was in het 1ste lj. Hij overleed op 10 juni 2009

My beautiful picture

Anthony Van Wulpen is zijn zoon. Hij voltooide zijn middelbare school in het KA Blankenberge in 1990. Hij werd leraar muzikale opvoeding, o.a. in RMS/Maerlant-middenschool/Maerlant-atheneum. Nu – sedert 1 spet. 2020 –  oefent hij die functie uit in KA en Middenschool Brugge. Zijn vrouw, Inge Hermans is lerares plastische opvoeding, STEAM, o.a. in het Maerlant-atheneum. Haar zoon is Arthur Cornelus oud-ll. (2017). Maerlant-ath. Hun beide zonen Vikter en Loekas gingen tot vorig schooljaar naar d’Oefenschool.

In dit Maerlantkrantartikeltje wijken we even af van de vader/moederrelatie. We behandelden een schoonvader-schoondochterrelatie. SCHOON betekent hier aangetrouwd. In het Middelnederlands betekent SCHOON schitterend, zuiver, klaar, mooi én voordelig. Het gebruik van SCHOON in schoonvader is een leenvertaling uit het Frans beau-père

Sid-in 2007
foto 1979 Joost Coudeville, Jaak Coudeville, Fernand Van Wulpen, Anthony Van Wulpen, Sylvia De Reese, Jan Knudde, Michel Declercq