Al 135 j. is OESTERPUT een bedrijf van de familie Devriendt. Sedert 21 juli 1974 heeft oud-ll. Piet Devriendt de leiding. In 1949 bezochten studenten Normaal 1 van de RNS Bl’berge het bedrijf…de kreeft-,oester-en mosselput. Een van hen schreef het verslag….(fragmenten in dit artikel) in opdracht van leraar opvoedkunde en aardrijkskunde Valère De Bièvre

Gisteren, 21 juli 2020, las ik op Facebook:

Na de plotse dood van mijn vader 06/06/1974 mijn eerste seizoen gewerkt en begonnen op 21/07/1974 in de #Oesterput . 47 seizoenen later fier er nog altijd te mogen werken !

Intussen werken zijn zonen, onder wie oud-ll. (2009) Pieter Devriendt mee in het bekende Blankenbergse restaurant.

En dit lees ik op de website (deel GESCHIEDENIS) van Oesterput

Het verhaal van De Oesterput gaat terug tot in 1885. “Mijn overgrootvader, Pieter Devriendt, die door iedereen Pito werd genoemd, was een ondernemer. Hij is in dat jaar gestart met een groothandel in vis en hij was de eigenaar van de eerste oesterput die in 1888 in Blankenberge werd aangelegd; een put met vers zeewater waarin oesters worden gekweekt.”

De groothandel met restaurant floreerde en onze familie leverde verse vis, oesters en kreeft over het hele land.” Eigenaars Piet Devriendt (vierde generatie) en Caroline Pattyn baten samen met hun twee zonen het restaurant uit.

En dit zijn fragmenten geschreven door een leerling van Normaal 1, anno 1949, na een bezoek aan de HUITRIERE