Claude Brysse, oud-ll. (1975) KA/RNS Bl’b, was accountmanager, herinnert zich de lessen van ‘Stan’daert en het leven in het internaat en bericht over de coronatoestand in Spanje, waar hij woont.

Weinig  schoolfoto’s zijn er uit die beginjaren zeventig. Hij heeft er geen, ik heb er geen waar hij op te zien is. ‘Geen lichtdrukmaal, wel herinneringen zijn hem bijgebleven.

Reis Eifel (1973?)

Een blik op de maerlankrantsite wekte er…

Eerst zijn coronaverslagje

Corona en Spanje, Benijofar, Alicante, een zeer ongelukkige situatie.

We zitten in een complete lockdown – enkel nog naar buiten om boodschappen te doen, naar de dokter of apotheek te gaan en dit maar met 1 persoon tegelijk – ook in de auto mag enkel maar de chauffeur zitten.

Zeer speciaal voor onze regio is het wel te zien dat er geen open terrassen zijn – alles is dicht ! De maatregelen worden nogal goed opgevolgd.

Al is de politie alom aanwezig – niemand mag nog het strand op – of op de dijk of in het park wandelen, kortom er mag niet meer gewandeld of gesport worden.

Voor mij een absolute tegenvaller …als fervente hiker mag/kan ik dus niet meer de bergen in.

Gelukkig hebben we nog een beetje tuin waar we eventjes buiten kunnen.

Maar ook dat wordt gecontroleerd.

Hier geldt echt niet alleen thuisblijven maar ook binnenblijven.

Het grote vraagteken is wat dit zal doen met al die oudere mensen die aan de Spaanse Costa’s wonen en voorheen een zeer actief leven hadden – maar nu hun conditie zienderogen achteruit gaat, zal dit volgens mij op termijn voor ernstige problemen zorgen.

De overige maatregelen zoals winkelen en zo, zijn vergelijkbaar met die in België.

Al blijft dit toch een onwezenlijke toestand die de wereld een zeer aparte wending zal geven.

En nu herinneringen:

Ik zat destijds ook op internaat, denk van sept 1973 tot juni 1975 ! – zelfde klas als onder andere Kaat Van Der Marliere – dus de menswetenschappen.

Van die periode heb ik geen enkel aandenken, geen foto – zelfs geen klasfoto, geen filmpje, ook nergens iets gevonden van onze 100-dagen viering, geen vermelding ergens in een krantje of zo, niks.

Ik speelde mee met de schoolcompetitie basketbal (dhr Bly remember !!!)…maar ook daar heb ik niks van.

Zelfs van de uitreiking van de einddiploma’s heb ik geen souvenir.

En dat doet me wel iets, tenslotte was mijn tijd in Blankenberge een super periode waar ik nog heel wat goeie herinneringen aan heb.

Wij hadden toen Nederlands van “Stan” – maar ik zit nu al jaren op die man zijn naam te dubben…Vrijwel dagelijks denk ik nog aan hem en hoe hij ons een perfect taalgebruik aanleerde ! Als je dan nu ziet en hoort hoe er met onze taal omgesprongen wordt op radio en tv, om bij te wenen. 

Ronny Broux (Engels) en Frits Standaert (Nederlands/Duits)
F. Standaert en Hugo Deprez (wiskunde)

Ik zie hem nog steeds klaar voor me, met zijn zelf gerolde peuk Drum…enige man !!!

Ik zat toen tijdens de lessen steeds naast Korneel Le Compte (wij kenden elkaar van voorheen uit het Atheneum Veurne) – waar later ook Yves Verhaeghe bijgekomen is !

Korneel Lecomte, leerling toen en Jaak Coudeville, leraar Nederlands/Duits
voetbalploeg in die jaren ’70 met staande Guy Leblon,, Rik Vandenheede, Karel Cuyle, Roert Genesse, Dirk Van hulle, Jaak Coudeville – zittend Eddy Dhooghe, ?, Yves Verhaeghe, Wim Aspeslagh, Philip Vermoortele

Zijn er al leraren overleden uit mijn periode ? van Roland Desmedt weet ik het – hem zag ik destijds nog vaak op de marktdag in De Panne in het groentekraam van zijn ouders.

Misschien nog dit = sedert vorig jaar ben ik met pensioen (geb. 1957) en heb eerst als vertegenwoordiger gewerkt, daarna als accountmanager om de laatste jaren te eindigen als assistent sales manager met verantwoordelijkheid voor opleiding, en het onderhandelen van de “moeilijke” dossiers.

En nu permanent wonend in Spanje !!

En dan nog dit:

Na het atheneum ben ik naar de RNS in Gent gegaan.

Alhoewel ik nooit les heb gegeven, heb ik toch een boeiende carrière kunnen uitbouwen.

En heb vrijwel steeds voor bedrijven gewerkt gerelateerd aan bouwmaterialen, zoals Steenbakkerijen Desimpel in Kortemark, Bouwmaterialen Verhelst – Oudenburg, Dakmaterialen Modde – Heule en tenslotte bij Diamur – Antwerpen (fabrikant van cementen en afgeleiden + industriële mortels