CHARLOTTE VANHULLE,oud-lle Maerlant-ath. (2015) moest in Corona-tijden als Erasmusstudente Helsinki verlaten. Ze bericht vanuit Zweden

Charlotte Van Hulle  volgt aan de UGent Oosterse talen en culturen: afstudeerrichting Japans met als minor Chinees. Ze studeerde al een semester naar Tokio aan Hitotsubashi University en was nu Erasmusstudenten aan de universiteit van Helsinki

Ze schrijft:

Het is op zijn zachtst gezegd een hectische week geweest. Tot een tweetal weken geleden leek het coronavirus nog een ver-van-mijn-bedshow, en nu ben ik niet langer een Erasmusstudent. Mijn naam is Charlotte. Ik sloot mijn secundair af af in het Maerlant-atheneum in 2015 en ben nu masterstudent aan de Universiteit Gent. Dit jaar studeer ik als uitwisselingsstudent aan de Universiteit van Helsinki, in Finland – of tenminste, dat deed ik tot ongeveer een week geleden. Toen begon de situatie omtrent het COVID-19 virus opeens snel te escaleren, en begonnen alle internationale studenten vragend om zich heen te kijken – wat nu?

Daarna ging het snel. Nog geen dag later begon zich een ware exodus van Erasmusstudenten voor te doen; één voor één vertrokken mijn klasgenoten, mijn kamergenoten, mijn vrienden. Zij die vertrokken omdat ze niet vast wilden komen te zitten in een eenzaam kamertje in een vreemd land, en zij die voelden dat het hen te heet werd onder de voeten. Ik vertrok diezelfde week naar Zweden, naar mijn verloofde en schoonfamilie in Södertälje, ongeveer een half uur ten zuiden van Stockholm, en daar schrijf ik nu dit bericht. Ik had drie dagen de tijd om bijna een jaar van mijn leven in een koffer te proppen en vaarwel te zeggen aan al mijn vrienden, aan Finland, voordat de grenzen dichtgingen – dit virus is geen grapje. Neem uw verantwoordelijkheid, blijf veilig en gezond, en vooral: blijf in uw kot.

6 Latijn 2015

Charlotte Van Hulle schreef me eerder : Een jaar in het buitenland is onderdeel van ons masterprogramma aan het departement Oosterse Talen en Culturen. De reden dat ik een aanvraag heb gedaan aan de universiteit van Helsinki is dat ik mijn thesis schrijf over de invloed van Japanse beeldende kunst en het japonisme op de Noord-Europese schone kunsten aan het eind van de 19e eeuw, en in Helsinki dus een jaar lang onderzoek zal doen naar dit onderwerp.
In een eerder Maerlantkrant-artikel schreef ik:

Berlijn Checkpoint Charlie 2014

Oud-leerlinge (2015) Charlotte Van Hulle studeerde een jaartje in Tokio, haar derde bachelorjaar. Ze sloot het af CUM LAUDE. 

Sid-In Kortrijk 2015

Ze schreef me toen : Mijn verblijf in Japan is me heel goed bevallen, en heb veel kunnen bijleren over de taal en de cultuur! Eigenlijk kan ik aan iedere student wel een buitenlandse studie aanbevelen. Nu ben ik begonnen aan mijn master, bij de japanologie een traject van twee jaar, waarna het de bedoeling is dat ik naar Zweden verhuis. Tijdens die twee jaar zal ik normaal nog een tweede uitwisseling doen waarvan ik hoop dat die me naar Finland zal brengen…

Proclamatie 2015
Algemene Kennisquiz B.O.S. 2015