DIKKETRUIENDAG IN 1STE GR. MAERLANT-ATHENEUM: TREK JE WARMSTE PYJAMA AAN + WARME SOEPBEDELING

  • Om 8.15 uur startte de opwarmingssessie voor alle leerlingen van de eerste graad op de speelplaats, ze ging nog een 10-tal minuten door na het belsignaal van 8u25
  • Actie: Trek je warmste pyjama aan leerlingen van kleren wisselen.
  • voormiddagspeeltijd: warme soepbedeling door leerkrachten en leerlingen 

 Het thema dit jaar is ‘Ruil grijs voor frisgroen’. Op warme dagen veranderen steden en gemeenten door al de verharde oppervlakten in hitte-eilanden, waar de temperatuur 7 graden hoger ligt dan op het platteland. Bovendien is het risico op wateroverlast groot, omdat regenwater er te snel wegvloeit. Bomen, struiken en ander frisgroen zorgen voor afkoeling en beschermen tegen wateroverlast.

  • Als u een dikke trui of thermische onderkleding draagt, kunt u de thermostaat lager zetten. Eén graad minder betekent gemiddeld 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Ook door lichten te doven bij het verlaten van een ruimte, toestellen uit te schakelen na gebruik, de verwarming correct af te stellen, … kunt u energie besparen en de CO2-uitstoot verminderen.