OP DE OUDERAVOND VAN HET MAERLANT BEGROETTEN WE ENKELE LERAREN EN LERARESSEN DIE WE ER ALS LEERLING HADDEN GEKEND…EEN TAALFILOSOFIETJE OVER ‘LERAAR’

Het doet je een waar genoegen als je een wandelingetje door de school maakt tijdens  de ouderavond, zoveel oud-leerlingen van de school  als docent t zien fungeren,  

Zeker DOCENT klinkt voornamer dan ‘LERAAR’, maar dit woord straalt meer warmte uit in een tijd die aangeeft dat mensen er  zoveel  nodig hebben

In de Maerlantkrant Deluxe, verschenen n.a.v. de reünie in 2013, schreef ik deels geleende woorden: “LERAAR: Wat is er mooier dan spreken over wat je vervult en daar anderen voor warm maken. Wie graag les geeft, woont in de woorden die hij spreekt. Laat de leraar wat vrijer. Versmacht hem niet in rigide wel of niet vakoverschrijdende doelen/einddoelen. Vertrouw in zijn vermogen om de vonk over te doen slaan. Vertrouw in zijn liefde voor de lege plekken waarin  de schoonheid ligt.”