LINDLY VAN RECK (D’OEFENSCHOOL) EN SHIRLEY ADAM (MAERLANT-ATH. 1STE GR.) ZIJN DE NIEUWE DIRECTRICES OP DE MAERLANT-CAMPUS

Op de foto staan beiden bij David Dehenauw, voorzitter GO!Blankenberge en bij Jürgen Balbaert dir. Maerl.Ath 2de en 3de graad.

We laten Shirley Adam zelf aan het woord:

In 1980 zette ik mijn eerste stapjes in het kleuterklasje in d’Oefenschool. Daar ging ik ook naar de lagere school. Daarna volgde ik 2 jaar les in de RMS in de Albertlaan. Op die plek is nu het strijkatelier, naast de Sportdoze. En dan ging ik 4 jaar naar het Atheneum, dat enkele jaren later Maerlant-Atheneum werd.  In 1995 studeerde ik daar af. Mijn, onze zonen (van Joffrey Willem, ook oud-leerling, 1990) Brecht en Thymen lopen een gelijkaardige schoolcarrière … alleen wat verder in de tijd! Thymen start in het 6de leerjaar, Brecht gaat aan de slag in3 Wet.-Wisk. Economie. 

Ook andere familieleden hebben banden met het GO! Blankenberge. Over mijn man had ik het al. Zo werkten mijn vader, Roger Adam, in d’Oefenschool en mijn schoonvader, Hugo Willem, in het CLB. Ik ben blij te mogen zeggen dat ook mijn zus, Kelly Adam en mijn schoonzus Marilyn Willem, hun steentje bijdragen in beide Blankenbergse basisscholen! Eveneens genieten al mijn nichtjes en neefjes van kwaliteitsvol onderwijs aan het GO! Blankenberge.      

Lesgeven zit blijkbaar in de genen. Vandaar dat ik besliste om verder te studeren aan het Hoger Pedagogisch Instituut (nu Howest) om een lerarenopleiding aan te vangen. Ik studeerde af aan het HPI als regent wiskunde – biologie en scheikunde.

Vanaf 1999 tot vorig jaar gaf ik, met veel ethousiasme en liefde, wiskunde- en wetenschapslessen in de Maerlant-Middenschool. De leerlingen hielpen me groeien in mijn carrière … daar blijf ik hen steeds dankbaar voor! Toch was de tijd rijp om een nieuwe uitdaging aan te gaan. In 2014 startte ik de talentenwerf, een vooropleiding tot directeur. In september 2015 kreeg ik de kans om de directieopleiding te starten en later met succes te beëindigen.

Nu sla ik , als directeur Maerlant-Atheneum Blankenberge-De Haan (1ste graad), een nieuwe weg in, en zal die met evenveel vuur en passie volgen!

We stellen Lindly Van Reck voor:

LINDLY VAN RECK is de nieuwe directrice van d’Oefenschool. Lagere school volgde zij in BS Manitoba Sint-Andries. “Een leuke en onbezorgde tijd”. Middelbaar onderwijs in Ath. Sint-Michiels. Ze behaalde het diploma sec. ond. in eco-wisk.. Lerarenopleiding in HOWEST, diploma bachelor lager ond. (2008) Reeds op jonge leeftijd wist ik dat ik ‘in ’t onderwijs’ zou gaan, net zoals mijn ouders en grootouders.” Tussendoor studeerde ze piano in het Conservatorium Brugge. CARRIERE: Start in het 5de lj. de Springplank Brugge. Daarna zorgcoördinator in BS Manitoba. Ze verwierf het vormingsattest voor het ambt van directeur in 2016.“Ik kijk er erg naar uit om mijn schoolse carrière een nieuwe wending te geven en aan de slag te gaan in d’ Oefenschool Blankenberge!

(zie ook: http://maerlantkrant.be/2016/06/28/lindly-van-reck-is-de-nieuwe-directrice-van-doefenschool/)