OUD-LEERLING (1986) SEM VERMEERSCH IN DE KIJKER: DOCTOR, HOOGLERAAR BOEEDHISME AAN DE UNIVERSITEIT VAN SEOUL, AUTEUR VAN O.A.”THE POWER OF THE BUDDHAS: THE POLITICS OF BUDDHISM DURING THE KORYO DYNASTY”, JAMES B. PALAIS BOOK PRIZE-WINNAAR

Sem Vermeersch is hoogleraar religieuze studies aan de Seoul National University (SNU) in Zuid-Korea. Hij is één van de vooraanstaande academici op het gebied van Koreaanse studies. Hij is de afgelopen twintig jaar bezig geweest met het bestuderen van het oude Koreaanse boeddhisme.

Sem Vermeersch studeerde Chinees aan de Universiteit van Gent en heeft dit verder gedaan aan de Anhui Normal University in China.

Hij besloot om Koreaans te studeren aan de Academie voor Koreaanse studies in Seongnam, een voorstad van Seoul en dacht toen niet dat hij daar twintig jaar later zelf les aan studenten zou geven.

Het onderwerp waarop Vermeersch zich zou concentreren was het Goryeo boeddhisme. Hij behaalde een doctoraat aan de School van Oosterse en Afrikaanse Studies (SOAS) verbonden aan de Universiteit van Londen. Hij trouwde met een Koreaanse die hij in Londen ontmoette. Van 2002 tot 2003 werkte hij als postdoctoraal onderzoeker aan het Korea Institute van de Harvard Universiteit in de Verenigde Staten.

Sem Vermeersch spreekt vloeiend Engels, Chinees en Koreaans. Hij heeft de ogen geopend van zowel Koreaanse als buitenlandse studenten voor de fascinerende wereld van het boeddhisme in het middeleeuwse-Korea. Hij publiceerde boeken en artikelen die een dieper inzicht bieden in de Koreaanse geschiedenis en cultuur voor een internationaal publiek. In 2008 verscheen zijn boek The Power of the Buddhas: The Politics of Buddhism During the Koryo Dynasty

SEM VERMEERSCH IS DE BROER VAN JENS VERMEERSCH, OOK OUD-LEERLING (1984), INTERNATIONALISATION OFFICER BIJ HET GO! HIJ IS MASTER IN GESCHIEDENIS EN COMMUNICATIEWETENSCHAPPEN. HIJ HEEFT MEER DAN 2O J. ERVARING IN INTERNATIONAAL PROJECT MANAGEMENT.