28/04: SACHERTORTE IN DE LES DUITS IN 6HW en 6BI

Elk jaar serveert lerares Duits, Kira Museeuw aan haar leerlingen uit de 6des  een stukje Sachertaart, dit naar aanleiding van een lessenreeks over Wenen. Dus niet alleen hoog-artistiek over Klimt en Kokoschka, over Schönberg en Schubert, maar ook gewoon over Hotel Sacher en Sachertaart… en als apotheose smakelijk smullen van deze Weense zoete zaligheid.

(Sachertorte is een beroemde taart uit Wenen bestaande uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. De taart is een veel geëxporteerd product. In vier verschillende formaten, verpakt in houten kistjes, gaan ze de hele wereld over. De houdbaarheid is, dankzij de dikke laag glazuur, bijzonder lang.

sachertortemetavdveenen6mtokt2003

foto schooljaar 2002-2003 met lerares chemie Ann Vanderveen

De taart wordt geserveerd met slagroom, die gezoet dient te zijn met vanillesuiker.

De Sachertorte werd in 1832 door Franz Sacher uitgevonden. Eduard Sacher, de zoon van Franz, opende in 1876 een restaurant achter de opera, het latere Hotel Sacher.

sachertorte2013-05-293

foto schooljaar 2012-2013