26/04: KAAT VANDERMARLIERE, OUD-LLE 1975, WINT CULTUURPRIJS BLANKENBERGE

Kaat Vandermarliere is oud-leerlinge 1975, zuster van vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Londen, Nic Vandermarliere, ook oud-leerling (1984). Zij is de dochter van oud-schepen en PVV-senator Julien.

Kaat Vandermarliere had 1 punt meer dan de andere genomineerde(n), Alberta Van Asbreock en Cis Kenis, promotoren van art nouveau in Blankenberge. 45 Cultuurverenigingen hadden hun stem uitgebracht. Enzo Farina, voorzitter Cultuurraad en cultuurschepen Philip Konings maakten bekend wie de prijs kreeg, nl. een schilderij van Pyckavet, alias Maryck.

Kaat Vandermarliere is dichter, kunstschilder en zet zich in voor het carnavalsgebeuren in de badstad. Zo is ze grondlegger van de Vuûle Jeanettenstoet. Tevens is ze mede-oprichter van de zoektocht naar een stadsdichter.

(foto Het Nieuwsblad)