27/02 : Stop! de Musical TegenZinloosGeweld : LEERLINGEN 1A MAERLANT MIDDENSCHOOL ACTEREN EN ZINGEN OVERTUIGEND. LERARES A. DELBECQUE REGISSEERT

Bijzonder puike prestatie…ze getuigt van acteer- en zangtalent en van veel oefening EN van de overtuiging bij die leerlingen dat mensen die pesten anderen kwetsen.
De leerlingen van 1A speelden deze Nederlandse musical in de feestzaal  voor de andere klassen en voor vele leerkrachten en de directeur

Een doodgewone schooldag…. of niet? Er is iets aan de hand; er hangt iets in de lucht. Komt het omdat meneer Roel vandaag ziek is en wordt vervangen door een over-ijverige invaljuf? Of ligt het aan die lege kruk, die middenin de klas staat en waar eigenlijk niemand aandacht aan schenkt? Alles wordt duidelijk als Johan, de conciërge, binnenkomt. Hem valt het meteen op: er mist een kind! Het blijkt om Taira te gaan; zij is vandaag niet op school en niemand begrijpt waarom. Is ze ziek of is ze schoolziek? En wat is daar de reden dan van? Een vrolijke buurvrouw weet het geheim: Taira wordt gepest. Zij brengt het in de openheid door het aan de zieke meneer Roel te vertellen, die het zo belangrijk vindt, dat hij er speciaal zijn bed voor uitkomt. Gelukkig zijn de kinderen uit de groep het met hem eens en samen weten ze het probleem op te lossen.