DIETER COSTENOBLE, Maerlant-oud-ll. HW 2015, tuin-landschapsarchitect, Music Producer REALITY RUN, was voor een interview met Kim Debrie op Radio2.

Dieter Costenoble, oud-leerling Humane Wetenschappen 2015, schrijft me:

Het eerste deel van het middelbaar heb ik tso gevolgd in Zeebrugge. Bij gebrek aan interesse in elecktriciteit en mechanica moest ik veranderen van richting. Mijn algemene vakken waren goed. Daardoor kon ik toen overstappen naar aso in het Maerlant. In 2015 haalde ik er het diploma in humane wetenschappen met Magali Hawkins als klastitularis. Mijn onderzoekscompetentie heb ik toen gedaan over hoe muziek onze emoties beïnvloedt. Was niet zo super, maar de interesse was er zeker al!

klasfoto 6HW 2015
proclamatie 2015


Toen we onszelf tijdens een rollenspel moesten voorstellen voor Nederlands, Frans of Duits, zei ik dat ik later graag muziekproducer zou worden. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een richting in de hogeschool: muziekproductie, regie, audiovisuele… maar het argument dat mij er van weerhield was dat het een moeilijke sector is om aan werk te geraken en er geld mee te verdienen. “Hou je muziek maar als hobby” hoorde ik toen. Uiteindelijk kan ik ze geen ongelijk geven ????
Na wat zoeken ben ik dan uiteindelijk afgestudeerd als tuin- en landschapsarchitect aan de hogeschool Gent. Blij dat ik zo toch een diploma heb kunnen behalen aan de School of Arts, weliswaar in een volledig andere richting.
De laatste jaren heb ik veel moeite gestoken in het opstarten van een eigen onderneming als landschapsarchitect. Op zich een leuke job, ik kan zeker niet klagen, maar toch heb ik het gevoel dat mijn voldoening nog steeds komt van de momenten wanneer ik met mijn muziek bezig ben. Zelf zal je mij nooit horen zingen, maar ik werk samen met zangers en zangeressen en doe alles wat betreft de productie en uitgave. Ondertussen is het de vierde keer dat er een nummer op de radio komt woohoo, waaronder ook al eens op Nederlandse en Spaanse radio.

Mijn vorige song stond 6 weken in de playlist van vrt radio2 benebene, en voor mijn nieuwste release werd ik uitgenodigd om op maandag 22 april een uurtje mee te zitten in de show om mijzelf als artiest en mijnn nieuwe single voor te stellen.

Ik zeg er graag bij dat ik nog lang niet sta waar ik wil zijn, er is nog een lange weg te gaan maar we komen dichterbij
.

Reactie's