6de lj. D’Oefenschool in Kortrijk voor een 4-daagse GWP. Dag 1 …de Leie, de Broeltorens, het stadhuis en veel meer…met het dagverhaal van juf Lynn Dusoir.

Juf Lynn schrijft me:

Onze eerste dag hier in Kortrijk zit er reeds op. We hebben maar liefst 21161 stappen gezet. Moe maar voldaan liggen we nu lekker onder de wol (slapen doen we nog niet allemaal ????). 

Deze morgen verkenden we de stad boven en onder de grond, dit met de zon op onze snoet. We luisterden zeer aandachtig naar de info van gids Gilbert. We zagen de Broeltorens en de Leie, we bezochten het stadhuis (de historische raadzaal).Rond 12u begonnen onze buikjes al te grommen en was het dan ook tijd voor een lunchpauze. Lekker droog in de K aten we ons lunchpakket op. Dankjewel mama en papa om zo vroeg alles voor te bereiden. Het heeft gesmaakt.

Tussen de buien door stapten we richting Lago. Alle glijbanen en het zwembad hadden we voor ons alleen. We speelden en genoten tenvolle. Helaas mochten we geen foto’s nemen in het zwembad door de privacywetgeving ????. Het koekje na het zwemmen konden we wel smaken. 

Terug naar de jeugdherberg om eindelijk te weten met wie we deze week op de kamer zouden verblijven. We zagen 26 erg gelukkige sloebers. Ons bed opmaken dat ging bij sommigen minder vlot. Mama’s er is nog wat werk aan de winkel ????.

Na een lekker warme douche konden we eindelijk genieten van een heerlijke, warme maaltijd (tomatensoep, spaghetti en chocomouse). We sloten onze dag af met het spelen van gezelschapsspelletjes.

Morgen zijn we er weer met meer nieuws ????.

Vele groetjes uit het zonnige Kortrijk.

juf Annelies, juf Joyce en juf Lynn

stadhuis raadzaal
Leie en Broeltorens
ondergronds Kortrijk