Van 27/06/ tot 30/06 GWP tweede de j. Maerlant-ath. in HASSELT en omgeving: GWP vakoverschrijdend, maatschappijgericht, levensecht…

In 1984 organiseerde de RMS Bl’b haar eerste GWP (Geïntegreerde Werkperiode). De toenmalige directeur Rudy Rydant was de bezieler. David Dehenauw, toen leerling, was erbij in SIVRY. In 1988 maakte hij de eerste GWP van KA Bl’b mee, die in HASTIERE.

Ikzelf had een jaartje eerder een GWP voor leraren meegemaakt, waar ik de waarde ervan leerde kennen. Het thema van onze leerkrachten-GWP-groep daar in Olloy-sur-Viroin was de eik, quercus robur. Ik schreef er de tekst voor een lied over die eik en een lerares muziek, die in hetzelfde vijfkoppige team werkte,  maakte er een muzikale compositie bij.

Dit jaar heeft deze GWP plaats na de examens, wellicht hierdoor ook ontspanningsgerichter. De begeleidende leerkrachten: Inge Hermans, Bubbe Marmenout, Amy DarteHannelore Thoon, Stan Coudeville

Nu zijn ze, de tweedejaars op GWP in de Limburgse hoofdstad Hasselt. Domein KIEWIT, een verblijf in het groen…Een bezoek aan de stad Hasselt, aan Bobbejaanland e.a. staan op het programma