28/06: ELEMENT  opent nieuwe, groene,  speelplaats en nieuwe lokalen. Directrice Annelore Delbeque en de schepenen M. Goderis en P. Annys houden een toespraak. Oud-lln. Maerlant-ath., leerkrachten ELEMENT feesten mee.

Sedert de oprichting van ELEMENT in 2018 is oud-lerares Maerlant-ath. directrice. Zij mocht in aanwezigheid van twee Brugse schepenen, Mathijs Goderis, schepen van jeugd, dierenwelzijn en preventie en Pablo Annys: : schepen van sociale zaken, flankerend onderwijsbeleid, werk en ondernemen(economie, tewerkstelling, KMO, landbouw, visserij, winkelstad, ambulante markten, sociale economie, de nieuwe lokalen en de vernieuwde groene speelplaats, die  de stad Brugge subsidieerde, openen.

Twee leerkrachten van ELEMENT zijn oud-leerling van het Maerlant: Loes Coudeville is er vanaf de start. Zij geeft er Engels en Nederlands. Zij is Maerlant-oud-leerlinge 1997. Zij gaf eerder ook enkele jaren les in het Maerlant. Zij is de moeder van Arno Vandenbussche, leerling 4TLBLA. Brent Patteeuw is er een jaar. Hij onderwijst wiskunde.  Hij is Maerlant-oud-ll. 2006. Zijn vader Eric is oud-ll. 1974, net als zijn overleden moeder Francine Callier.

Element wil een school zijn waar kwetsbare jongeren met een normale tot hoge begaafdheid de kans krijgen om tot zelfzekere jongvolwassenen uit te groeien. Hierbij hebben wij oog voor talentontwikkeling, initiatief, doorzettingsvermogen, burgerzin, positivisme, zelfvertrouwen, welbevinden en ambitie