15 April was secretaressendag. 25 april nog een keertje, want feest van MARCUS, evangelist, patroon der secretaressen (ook van schrijvers, schrijfsters, klerken en notarissen).

Marcus schreef tussen 60 en 64 het oudste evangelie. Op afbeeldingen komt hij voor met schriftrol, boek, pen, ganzenveer .

Christel April en Pascale Degeeter (Zilvermeeuw), Christine Bouvijn en Barbara Vandenberghe (d’Oefenschool) Conny Louwage, Annabelle Van neuville, Sabine Dobbelaere, Ingrid Huughe, Julie Hawkins, Shanna Lescrauwaet, Annabelle Vanneuville én Kathleen Vinck

Meer over ‘secretares’ kan men lezen op http://maerlantkrant.be/2021/04/15/15-april-administratief-medewerksterdag-secretaresse-is-niet-de-vrouwelijke-variant-van-secretaris-we-denken-vandaag-dus-aan-de-administratief-medewerksters-in-de-blbse-go-scholen/