Pamela Baruti’s dichtbundel GOLVEN VAN HET MAANLICHT is verschenen en te koop. Zij is oud-lle Maerlant-ath. (2014). Albanees is haar moedertaal. Haar gedichten schrijft ze in het Nederlands

Dit schrijft haar jongere zus Andrea (oud-lle 2018) over de poëzie van haar zus en over haar zus: Ik heb de gedichten een aantal keren gelezen. Het is een heel persoonlijke bundel. De verhalen die ze in verzen steekt zijn echt en voelen ook echt aan. Ik heb een traantje gelaten, niet alleen omdat ik het zo mooi vond maar ook omdat ik enorm trots ben op haar. Ze is en blijft mijn grootste voorbeeld.

Over haar studies, werk en andere politiek en sociaal betrokken activiteiten schrijft Pamela Baruti me:

“Ik heb inderdaad mijn bachelordiploma met onderscheiding behaald in de Politieke Wetenschappen en ik zit momenteel in mijn Masterjaar Conflict and Development Studies aan de UGent. Ik ben dan ook volop bezig met het schrijven van een thesis over wit privilege in Vlaamse feministische organisaties. Daarnaast loop ik ook stage bij de UN Human Rights Regional Office for Europe die 6 maanden zal duren. In mijn vrije tijd ben ik ook activistisch bezig rondom feminisme, socialisme, anti-racisme, en LGBTQIA+ rechten.”

En verder vertelt ze me: “Ik spreek nog Albanees, met mijn ouders en familie. Het Albanees dat wij spreken komt uit Tirana. De taal- en poëzie-inspiratie kwam door heel veel boeken te lezen van jongs af aan, mijn favoriete dichters momenteel zijn Radna Fabias en Audre Lorde”

De dichtbundel GOLVEN VAN HET MAANLICHT is online te koop o.a. bij Webwinkel Boekscout.nl: Pamela Baruti – Golven van het Maanlicht.

Pamela Baruti ia actief op het instagram account @honing.zoet