GEEF RACISME DE RODE KAART. Dit thema in lessen levensbeschouwing en l.o. 2de middelbaar Maerlant-atheneum. Deel 3 met foto’s van Fien Parmentier, lerares l.o.

Lerares n.c. zedenleer Patty Puystjens meldt me: We zijn deze week begonnen met het project ‘GEEF RACISME DE RODE KAART’  in de lessen levenbeschouwing en LO van het tweede middelbaar. Dit project is in samenwerking met Club Brugge.

Voor L.O.  maakten de leerlingen een fietstocht in het thema van verdraagzaamheid. Ze deden ook een wandeling in de polders . Het contrast met drukte in de stad in relatie met racisme en verdraagzaamheid (= woorden Pieter Legein, l.o.-leraar)

GEEF RACISME DE RODE KAART (GRDRK) is een anti-racisme- en anti-discriminatieprogramma dat gebaseerd is op de ‘Red Card-campaign’ die in verschillende Europese landen wordt gevoerd. GEEF RACISME DE RODE KAART maakt gebruik van de prominente status van voetbal en voetballers om racisme in de samenleving aan te pakken.

Eerst werd een slogan bedacht: Love is every color @ Maerlant!

In de lessen levensbeschouwing  zijn we gestart via een werkbundel  (opgesteld door het team van Club Brugge) met het eerste hoofdstuk ‘Wat is racisme?’.

Als we dit traject goed doorlopen , volgt er een verrassing van Club Brugge.

Van Club Brugge vragen ze om op sociale media  de volgende hashtags te gebruiken: #SRTRC#showracismtheredcard#diversitywins