Katrien Vervaele is schrijfster van jeugdboeken en boeken over de zee , ware verhalen, sagen ook, waarvan ze de oorsprong nagaat en die die ze op haar manier opnieuw vertelt: VERGETEN VERHALEN VAN DE ZEE. Zij was eerder op school voor lln. 1ste gr. Zij is de zuster van Sabine Vervaele huishoudkundelerares Maerl.-ath.

In Katrien Vervaeles boek VERGETEN VERHALEN VAN DE ZEE (2020) gaat een van de verhalen over ROESCHAARD, een Blankenbergse sage.

Een oud vrouwtje, een toverkol  woont aan de voet van de duinen. Een storm bedelft haar huisje. Zij is verdwenen. Enkele kerels gaan er graven zoekend naar een schat. Er daagt een hond op, een zwarte. Hij blafte”roes, roes”. De hond groeide en groeide en zijn ogen vlamden. Hij is blijven dolen langs de kust, een monster! Soms dook hij in andere gedaanten op en maakte de mensen bang. Roeschaard noemde men hem. Om de vissers hun angst te ontnemen namen ze nieuwe namen aan, bijnamen, gegeven door een vreemde, nieuwe bewoner. En hiermee verdween Roesschaard.

In 2018 was STORIES UIT DE STAL verschenen, verhalen van en over dierenartsen, die men in mijn dorp tot net na de jaren vijftig ‘paardemeester’ noemde.

Lees veel meer op: katrienvervaele.be