14 September DAG VAN DE DUITSE TAAL…ook in het Maerlant-ath. o.a. bij 6HW. DEUTSCH LERNEN, WIR SCHAFFEN DAS

De grootste contradictie tussen de Europese realiteit en het Vlaamse talenonderwijs bestaat er voor het Duits. De grootste handelspartner van België, de belangrijkste Europese economie, de veruit grootste EU-taal, de taal die het meest verwant is met het Nederlands. Onze noorderburen zijn overal in Duitsland. Bij ons bepalen vooroordelen en vernauwde beeldvorming onkennis en onkunde. Wie in België weet (of wil weten) dat de wereld meer Duitse dan Franse moedertaalsprekers heeft? Brazilianen die in de Bundesliga voetballen, geven na twee jaar vlot interviews in het Duits. Kevin De Bruyne doet dat na …. jaar nog altijd in het Engels. Want een Vlaming kent zijn talen, toch?…

DEUTSCH LERNEN MACHT SPAß

Reactie's