04/06. Geïntegreerde proef (GIP) 6 Boekhouden-Informatica. De leerlingen beantwoorden vragen over hun minionderneming CHOCLA op school in een klas; economielerares Yank Samaey is bij hen, de andere juryleden stellen online vragen van thuis. ZO VERLIEP HET NOOIT EERDER.

De leerlingen van 6BI beleven een primeur bij deze corona-gip. Ze dragen niet alleen een mondkapje, ze presenteren hun GIP en beantwoorden vragen online. Ze brengen een jaarverslag van hun minonderneming aan de juryleden (bij hen in de klas of thuis bij hun computer.)

Economielerares Ynak Samaey schreef me over de GIP

Vandaag was het de beurt aan de leerlingen van6BI om hun GIP voor te stellen. Ze brachten een eindpresentatie en jaarverslag van hun minionderneming CHOCLA. In samenwerking met VLAJO en onder begeleiding van economielerares Hilde Knockaert stampten ze dit chocoladebedrijf uit de grond en kwamen ze met elk aspect van het bedrijfsleven in aanraking. Functies werden verdeeld, productie werd opgestart, verkoop bleek succesvol, de promotie werd via de website en sociale media opgezet, de administratie en boekhouding moest perfect in orde zijn… uiteraard primeert het leereffect, maar toch slecht nieuws voor wie geen aandeel van deze onderneming bezit: ze haalden maar liefst een rendement van 310 %

Ynak Samaey in de klas bij de leerlingen
Nils Croes en Hilde Knockaert (informatica- en economieleerkracht)
Bo Maertens
Massimiliano de Klerck
Angelo Aquilar-Morillo
Justin Lemberger
Mike Konings