Maerlant-sportlerares volgde, Maerlant-sportleraar volgt docentenbijscholing hoger redder n.a.v. de covid-19-maatregelen

Sport (en economie-)lerares Ynak Samaey meldde me gisteren:

Gisteravond volgde ik de docentenbijscholing Hoger Redder met als doel de Covid-19 maatregelen. Naar aanleiding van het Coronavirus werkte de Vlaamse Reddingsfederatie, met onze stagementor Karel Logghe aan het hoofd, nieuwe richtlijnen uit rond reanimeren en EHBO . Door het coronavirus is het bvb. niet meer mogelijk om mond-op-mondbeademing te doen in geval van nood.
De bedoeling is dat de bijgeschoolde docenten nu alle hoger redders in Vlaanderen, ongeveer 8000, zullen bijscholen. Op die manier kan de veiligheid van baders in de zwembaden en open waterzwemgelegenheden weer worden gegarandeerd wanneer ze weer zouden opengaan.
Er veranderde dus heel wat op vlak van reanimatie en EHBO. Collega Floris Huyben volgt dit weekend nog de docentenbijscholing.

met links Karel Logghe, oud-leerling 1992 en vader van Juan-Carlos en Seidji uit het eerste en tweede middelbaar van het Maerlant-atheneum.

Reactie's