IN UITKERKE,PARK DE CRAENE – EEN EEUW GELEDEN WAS HIER EEN SCHAARBEEKSE SCHOOL – BEVONDEN ZICH GISTEREN, -ZOMERSE AVOND – 17/07, VOOR PARKIES (COCOJR.) OOK ENKELE GO!-BL’BGE LLN., LERARESSEN EN OUD-LEERLINGEN ONDER HET LUISTERENDE PUBLIEK EN SPELENDE KINDEREN

Het was in 2019 de derde  Parkiesavond op woensdag,  met een optreden van Cocojr., die zijn carrière begon  als (p)resident DJ van de legendarische Gentse discotheek ‘Cirque Central’,  Hij stapte zo’n 20 jaar geleden uit de toen immens populaire Dinky Toys en nam een plaat op in Kingston, Jamaica met Sly & Robbie. Coco trok daarna vooral de live-kaart met zijn partybands The All Stars en The Kings of Pop, speelde reggae met Vibes Alive & de Dub’ieuze Decibelgen, jazz met Jazzrowski en een combinatie van DJ en live met Truephonic. Momenteel maakt hij tevens het mooie weer met Cocojr. XL

Hij is is een publieklieveling met een live-reputatie die staat als een huis. Cocojr. is een notoir podiumbeest, een top-entertainer die met onweerstaanbare verleidingstrucks en wisecracks een publiek moeiteloos weet in  te palmen. Een altijd enthousiast en overtuigend zanger/rapper, gezegend met een uniek, gepatineerd stemgeluid.

Van half negen tot half tien liepen we in het Uitkerkse Park De Craene door het publiek en troffen er luisterende en gezellig pratende leerlingen van de Bl’bse GO!-scholen,

maar ook oud-leerlingen en een aantal leerkrachten…

Waar nu het Park De Craene is, stond vroeger een Schaarbeekse school!

In INVENTARIS ONROEREND GOED lees ik o.a.

In mei 1919 besloot de gemeente Schaarbeek om het oude hotel L’Aigle Noir in Uitkerke aan te kopen…. Vanaf oktober 1919 konden er in Alexandre De Craene 65 kinderen, zowel meisjes als jongens, logeren. De kolonie werd genoemd naar de initiatiefnemer, de schepen van Openbaar Onderwijs Alexandre De Craene (1860-1924). en:  Er is een doorgang in het gebouw, waarlangs men het achterliggende “Park de Craene” bereikt, waarin het kasteeltje te Uitkerke. Bij de aanleg van het Park De Craene in 1980 wordt de vroegere school “Alexandre De Craene” afgebroken, gelegen op de andere hoek van de wegel. Deze school wordt gesticht in 1919 door de “Commune de Schaerbeek”