OUD-LEERLING (RNS 1976) JOHNNY BORNY WAS ONDERWIJZER, DIRECTEUR MPI ‘DE VLOEDLIJN’ EN IS SEDERT KORT MET PENSIOEN – HIJ WAS VOETBALLER BIJ o.a. VG OOSTENDE én BIJ DE RNS-KA BLANKENBERGE VOETBALPLOEG

staand: Georges Bosmans, Karel Cuyle, Serge Voordecker, Wallaeys, Van Leke (?), Alain André, Patrick Coppens, Guy Leblon  –  gehurkt: Werner Landoy, Yves Verhaeghe, Johnny Borny, Ronny Desnyder, Patrick De Meulenaere, Rudy Raes

Johnny Borny is afgestudeerd aan de R.N.S. Blankenberge in juni 1976. Hij werkte enkele jaren in het gewoon, maar vanaf 1980 in het buitengewoon onderwijs.  In 1998 werd hij directeur in MPI De Viertorre te Koksijde, een school met internaat en opvangcentrum. Na een jaar keerde hij terug naar Oostende en bleef onderwijzer tot februari 2004. Net vóór de doorlichting, met als inspecteur onder meer Rudi Deschrijver, werd hij directeur van zijn eigen school in Oostende, het huidige MPI De Vloedlijn.
(Rudi Deschrijver is ook oud-leerling RNS Blankenberge 1962 en oud-onderwijzer d’Oefenschool.)

Johnny Borny schrijft me verder:
“In 2006 richtten we een vestigingsplaats op in Eernegem, MPI De Zandkorrel.
In 2009 startten we met onderwijs voor kinderen met gedrags- en emotionele problemen en enkele jaren later werden we ook een school voor kinderen met autisme!
MPI De Vloedlijn is een instituut met een hoofdschool in Oostende, een vestigingsplaats in Eernegem en een permanent geopend internaat Huis aan Zee in De Haan. Een instituut dat 365 dagen 24 op 24 u geopend is en nooit sluit omwille van residentiële opvang voor geplaatste kinderen met een leeftijd variërend van 2,5 tot 21 jaar! M.a.w. een zeer uitdagende job met een zeer groot personeelsbestand (om en bij de 200 collega’s).
Na 14 jaar directeurschap nam ik afscheid op 1 augustus 2018.
Op sportief vlak speelde ik jaren voetbal bij VG Oostende dat toen in 2de nationale speelde en waar ik  o.a. met oud pedagoog en zeer goeie vriend, wijlen Roland Derycker speelde.”
(Roland Derycker is ook oud-leerling KA-RNS Blankenberge 1967 en was er docent opvoedkunde.)

“Nadien trok in voor 4 jaren naar Aalter en speelde hierna 10 jaren bij SK Torhout. In coachte ook nog 6 jaren Koksijde en 9 jaar Oostduinkerke. Het directeurschap noodzaakte mij om uit de voetbalwereld te stappen en me sportief verder met tennis fit te houden.
Vandaag speel ik nog steeds tennis en ook padel, maar mijn passie is de golfsport geworden.  Samen met de opvang voor mijn kleinkinderen vullen deze activiteiten grotendeels mijn anders actieve dagen!”