OUD-LEERLING-ONDERWIJZER (RNS BL’BGE 1974) LUC KEIRSE: EEN ONDERWIJS- EN EEN MUZIEKCARRIERE (SOLO, DUO, BAND, OA. MET DE STEELYARD BLUES BAND)

Luc Keirse in 1972 staande boven uiterst links…Roger Descaps was directeur…op de foto zie ik ook nog staande, laatste rij : Hugo Deprez, Herman Naert, Noël Diricks en verde nog Carl Lescrauwaet en Etienne Dereu

Luc Keirse woonde in Oedelem, woont in Zomergem. Volgde het laattse jaar lager secundair in de RMS en ging later naar KA en  RNS Blankenberge, waar hij in 1974 onderwijzer werd. Hij gaf vooral les in de vrije school Zomergem en was directeur van een gemeentelijke muziekschool, dirigent van een kinderkoor, mededirigent van een volwassenenkoor. Na ziekte ging hij 2004 al met pensioen. Dan ontwikkelde zich zijn muziekloopbaan echt. Veel vroeger had hij blokfluit leren spelen, had in zangcrochets prijzen gewonnen, speelde toneel (o.a. in een stuk geregisseerd door Jon Misselyn, oud-leerling 1973 en oud-leraar KA-RNS-Maerlant-athenum). Hij speelde en speelt gitaar, mondharmonica, orgel, keyboard, synthesizer. Zingen doet hij ook in het Engels en het Nederlands. Luister maar eens naar ‘Aan’t Schipdonkkanaal’ (muziek Les Champs Elysées.

Over zijn muzikale activiteiten nu schrijft hij mij:

-2005: internationale muziekcarrière met Steelyard Blues Band (duo uit Hull, Yorkshire),gedurende meer dan 5 jaar getoerd met Steelyard Blues Band door heel Europa (9 maanden per jaar aan een rato van ongeveer 90 optredens per jaar).

Samengespeeld met Fons Sijmons, bassist van the Scabs, drummer van Them/Van Morrison

-voorprogramma’s gespeeld van o.a. The Animals, Spencer Davis, de Kreuners…

Opgetreden op grote festivals, pubs in Londen, Berlijn, Parijs, Nice, Ile de Bendor (kunstmatig eiland van Paul Ricard) enz.

-af en toe treed ik nog op met deze band (volgende optredens 19 en 20 december in Dover)

-momenteel druk bezig met 3 bands: Traveling Men, the Summer3 Band en Singalong

-2 CD’s uitgebracht met eigen composities (Traveling Men), bezig aan een 3de CD

-binnen enkele maanden een single.

We ontmoetten Luc Keirse voor het laatst op de schoolreünie in 2013 in het Casino.