D’OEFENSCHOOL: KLEUTERLEIDSTERS VERHUIZEN (MET DE HULP VAN COLLEGA’S LAGERE, ECHTGENOTEN, KINDEREN EN VRIENDEN) KLASBENODIGDHEDEN VAN OUDE PAVILJOENTJES NAAR HET NIEUW VERREZEN KLEUTERBLOK/-PALEIS. Deel 2: medewerkers.

Op zaterdag 30 maart voerden de kleuterleidsters met de hulp van directrice Lindly Van Reck, tal van collega’s en heel wat anderen de KLUS uit.

KLUS is o.a. ‘karwei buiten het geregelde werkverband om.

Eerder schreven we:

Begin maar te wennen aan HET KLEUTERPALEIS in plaats van HET KLEUTERBLOK!

“Kleuters krijgen een eigen, modern, duurzaam paleisje midden in het groen, waarin kleuterleidsters volop hun warme open stijl kunnen blijven hanteren.” (J. Balbaert)

Een mooi, nieuw kleuterklassengebouw komt er op op de Maerlant-campus in de plaats van en ongeveer op de plaats van de 50 j. oude paviljoenen. Het wordt een duurzaam, ecologisch, modern project met zeven kleuterklassen en een slaapklas. Een kleuterschool met patio in het groen.

 

Oh ja…KLEUTERBLOK IS ONZIJDIG, HET KLEUTERBLOK DUS

Dit schreef de Taaladviesdienst me:

Antwoord Blok is een het-woord. Dat geldt ook voor samenstellingen met blok als rechterdeel: het woonblok, het gebouwenblok, het huizenblok, het kleuterblok. Dat blok een het-woord is, heeft ook gevolgen voor de voornaamwoordelijke verwijzing en de verbuiging van eventuele bijvoeglijke naamwoorden die eraan voorafgaan:

  • dit/dat kleuterblok, elk kleuterblok, ons kleuterblok, een leuk kleuterblok, elk leuk kleuterblok, leuk kleuterblok