OVER 5G, CITYMESH, MITCH DE GEEST – CEO -, FREEK PAUWELS – HEAD OF SALES, NICO DEMUYNCK UIT ZIJN TEAM, ROBIN LEBLON – HEAD OF R&D…ALLEN MAERLANT-OUD-LLN

5G: 5e generatie mobiele netwerk of 5e generatie draadloze systemen:  de telecommunicatie-normen volgend op de huidige normen voor 4G/IMT-Advanced (International Mobile Telephony-Advanced).

Mitch De Geest: oud-leerling (1999), partner van oud-leerlinge (1999) en kleuterleidster Jill Standaert, vader van Faith en Owen, leerlingen van d’Oefenschool, zoon van oud-leerlinge (1972) Inga Scharley, is industrieel ingenieur informatica en ere-ambassadeur (2011) Toegepaste Ingenieurswetenschappen van Ho Gent, is CEO van de bedrijven Citymesh en nCentric.

Zo werd hij in ov. 2018  op een congres in Berlijn voorgesteld : Mitch De Geest has proven to be a successful serial-business-creator in technology companies. Today he is the CEO of Citymesh and nCentric and shows entrepreneurial skills across the multiple channels and geographies where the companies are actively involved.

In his work at Citymesh and nCentric, Mitch has built an understanding of leveraging wireless networks infrastructures for smart solutions as sensor analyses, footfall analytics and small cell private LTE deployments, integrated in a central cloud based management tool with big data analytics used to analyze insights which can lead to better decisions and strategic moves.

Op mijn vraag wat meer uitleg te verschaffen over het nieuws i.v.m. met het aanbieden van 5G door Citymesh verwijst hij naar persmededeling die hieronder volgt.

Hij vermeldt wel de namen van medewerkers die oud-leerlingen zijn van het Maerlant-atheneum en hij schetst ook de rol die zij spelen in Citymesh.

in de 4des in 1996: staand derde v.l.: Mitch De Geest, 6de v.l. Freek Pawuels

In dit verhaal is er een sterke link met verschillende Maerlant-oud leerlingen. 

Freek Pauwels (oud-ll. 1999) is head of sales en verantwoordelijk voor het in de markt zetten van ons 5G aanbod. Nico Demuynck (oud-ll. 2004) zit in Freeks salesteam en werkt hierdoor ook mee aan het uitbouwen van onze visie.

de avond na de 100-dagenviering in 2004

Robin Leblon (oud-ll. 2004) is head of R&D en werkt samen met zijn team aan verschillende 5G proefprojecten.

Het Maerlant-atheneum blijkt dus een goede voedingsbodem voor mensen die durven innoveren.

We moeten het niet altijd ver zoeken, in ons eigen Blankenberge is er heel wat talent aanwezig.

Als we ze dan ook nog eens een goede opleiding geven, dan komt het helemaal goed!

PERSBERICHT – voor onmiddellijke publicatie.    Citymesh bouwt vandaag al 5G-netwerken.

Brugge 07/02/2019,

In tegenstelling tot de vele nieuwsberichten, is 5G in België vandaag wel al mogelijk.  Telecomoperator Citymesh, met kantoren in Brugge en Antwerpen, heeft als enige een  5G-licentie voor heel wat Vlaamse steden en Brussel.

“Als erkend BIPT-telecomoperator zagen we in 2015 een opportuniteit om een stuk spectrum  aan te kopen voor een periode van minstens 10 jaar”, vertelt CEO Mitch De Geest. “Hoewel het  BIPT op dat moment een rondvraag organiseerde, waren noch Proximus, noch Telenet, noch  Orange geïnteresseerd. Op die manier kregen wij het spectrum toegewezen. Toen eind 2017  op Europees niveau werd beslist om net deze frequentie te selecteren als de primaire 5G-band  in Europa, kregen de andere operatoren wel interesse.”

“Sinds de band erkend werd als dé 5G-band in Europa ontstond er een enorm ecosysteem aan  hardware en kunnen we op vandaag 5G ready netwerken uitrollen”, licht Ward Van Ooteghem,  Head of Innovation bij Citymesh, toe. “Onze focus ligt op de industriële markt. We geloven niet  in het verhaal van een vierde commerciële operator. Die markt is al grotendeels verzadigd en in  competitie treden met de gevestigde waarden wordt moeilijk. Citymesh is dé vierde operator  maar ziet vooral een enorme opportuniteit in het aanbieden van oplossingen in het kader van  proces- of bedrijfskritische communicatie. Zo werken we vandaag aan verschillende projecten  in haventerminals, op fabrieksterreinen, op windmolenparken op zee, in logistieke centra en in  smart cities. Ook voor ​hulpdiensten​ kunnen we dankzij onze 5G-licentie een unieke  oplossingen bieden”.

Nokia

In tegenstelling tot de huidige MNO’s koos Citymesh voor een samenwerking met een  Europese telecomleverancier. “De visie van Nokia sluit het meeste aan bij wat wij willen  realiseren”, gaat De Geest verder. “Dankzij hun Digital Automation Cloud oplossing kunnen we  snel en eenvoudig enorme netwerken bouwen die voldoen aan de hoogste  telecom-standaarden en uiterst flexibel kunnen worden ingezet.”

Vooruitgang dankzij 5G

Citymesh ziet vooral voordelen voor de industrie in de vorm van private 5G-netwerken. Door  een bedrijf te voorzien van een eigen 5G-netwerk, is het in staat om automatisatie door te  voeren op manieren die voorheen ondenkbaar waren. “5G zorgt voor een snelle en

Citymesh nv ​• ​Pathoekeweg 9B / 006 ​• ​8000 Brugge ​• ​Belgium ​• ​T +32 (0)50 41 02 00 ​• ​F +32 (0) 50 32 06 03  E info@citymesh.com ​• ​W www.citymesh.com ​• ​BTW BE 0881.653.685 ​• ​RPR Brugge

betrouwbare dataoverdracht, waardoor het van op afstand aansturen van machines zoals  vrachtwagens, heftrucks, kranen mogelijk wordt”, vervolgt Van Ooteghem.

“De publieke operatoren focussen zich vooral op het voorzien van een infrastructuur om  duizenden smartphones te verbinden. Het is moeilijk denkbaar dat klassieke operatoren de  investeringen zullen maken om ook industriële sites van een perfecte 5G-dekking te voorzien.  Dit zullen ze slechts voor enkele van hun klanten doen.”

“Naast de veelbelovende standaard eigenschappen van 5G (low latency en hoge bandbreedtes)  biedt een privaat 5G-netwerk enkele duidelijke industriële voordelen. Vooral op het vlak van  veiligheid en dataverbruik is de keuze voor een industriële speler snel gemaakt. Alle data blijft,  in tegenstelling tot de netwerken van de publieke MNO’s, binnen het eigen bedrijfsnetwerk. De  klant hoeft niet te betalen per verbruikte MegaByte en, met oog op de toekomst, worden ook  IoT-protocollen ondersteund”, verduidelijkt Head of Research & Development Robin Leblon.

Samenwerken

“Onze licentie kan vandaag al gebruikt worden voor het bouwen van netwerken in het grootste  deel van Vlaanderen, Brussel en de Belgische Noordzee”, zegt De Geest. “Maar onze ambitie  reikt verder. Dat de veiling nu opnieuw met enkele jaren wordt uitgesteld is jammer te noemen,  maar als bestaande licentiehouder kunnen we niet anders dan een uitbreiding aanvragen.  Zeggen dat de industrie nog een aantal jaar moet wachten voor ze kan genieten van de  voordelen van 5G is dus niet correct.​ Citymesh kan bedrijven vandaag al ondersteunen in het  vinden van een geschikte 5G-communicatie-oplossing en streeft ernaar om, in samenwerking  met diverse partners, de volgende jaren uit te groeien tot dé Europese specialist in industriële  5G-netwerken. Als het BIPT en de politiek een beetje mee willen, kunnen we België op de kaart  zetten als wereldwijde referentie, wat niet enkel het imago van ons land ten goede komt, maar  ook zal bijdragen tot een duurzame economische groei.”

Contact voor de pers:

Mitch De Geest – CEO Citymesh  0476 97 36 48   mitch.degeest@citymesh.com