IN BH 8 FEB. 2019: FOTO UIT 1968 VAN CLUB BRUGGE-ELFTAL MET VOETBALLER TOEN GILBERT MARMENOUT, OUD-LERAAR RMS/KA EN OUD-DIR. MAERLANT-MIDDENSCHOOL

zie Brugsch Handelsblad 8 feb. 2019 voetbal Brugse derby

Bij een lang artikel over de Bailliu n.a.v. de Brugse voetbalderby morgen, ontdekten we op een foto van Club Brugge uit 1968 ook Gilbert Marmenout.

Gilbert Marmenout was leerling van het Blankenbergse Rijksonderwijs. Een meer dan 40j-lange onderwijscarrière kende hij, als leraar lichamelijke opvoeding in de RMS Blankenberge een decennium lang – tussen 1985 en 1996 – ook voor enkele  uren. in het KA Blankenberge

My beautiful picture

en gedurende vijftien jaar als hoofd van de Maerlant-middenschool.

In de school en erbuiten kent men hem ook als voetballer (Club Brugge, Antwerp, KV Kortrijk) en als organisator van de Rijksscholenvoettocht / Voettocht Vlaamse Gemeenschap / Zee van Sporten. Gilbert Marmenout is echtgenoot van Therese Braet, vele jaren lerares l.o. in RMS/MMS en ook in het Maerlant-atheneum, vader van oud-leerlingen Kurt en Fanny en grootvader van Gloria en Bubbe, die nu lerares Nederlands is in het Maerlant-atheneum.

Via de jeugd van Daring Blankenberge kwam Gilbert Marmenout bij Club Brugge terecht. Hij speelde er van 1962 tot 1972 als centrale verdediger 173 competitiewedstrijden en maakte 16 doelpunten. In 1968 en 1970 won hij met zijn club de Beker van België. Marmenout speelde in totaal 22 Belgische bekerwedstrijden en trad 12 keer Europees aan.

Hij speelde nadien nog een jaar bij Royal Antwerp FC en vier jaar bij KV Kortrijk. Later was hij nog drie jaar lang speler-trainer van VG Oostende en na een fusie van VG en AS Oostende werd hij de eerste KV Oostende trainer. Daarna ging hij aan de slag als jeugdcoördinator voor Club Brugge en hij was ook nog enkele jaren trainer Knokke en bij Daring Blankenberge.

Hij organiseerde de Rijksscholenvoettocht, de Voettocht Vlaamse Gemeenschap en de Zee van Sporten.