LEERLINGEN 7B Maerlant-atheneum LEZEN IN CO-TEACHING PRIMO LEVI’S ‘IS DIT EEN MENS’, HUN INLEEFWEEK NAAR KRAKAU EN WARSCHAU VOORBEREIDEND

 

De GWP voor de leerlingen van 7B is dit jaar tegelijk een INLEEFWEEK. Zij zullen in Krakau (Polen) vertoeven en het voormalige nazi-concentratiekamp Auschwitz bezoeken. Hieraan vooraf gaat heel wat voorbereidend werk. Een onderdeeltje is het lezen van fragmenten (25 bladzijden) uit IS DIT EEN MENS van de Italiaanse joodse schrijver en chemicus Primo Levi, die een jaar Auschwitz beleefde, bevrijd werd en zich onweerstaanbaar gedwongen voelde de concentratiekampervaring op te schrijven. Oud-leraar Jaak Coudeville excerpeerde tekstdelen en samen met PAV-lerares Astrid Van Keer lazen en lezen zij en de leerlingen de fragmenten tijdens een drietal lessen. Vandaag had het eerste lectuuruur plaats (passend in het kader het leerdoel maatschappelijk en ethische bewustwording.