VANAVOND SILVESTERAVOND NAAR EEN PAUS DIE OP 31 DEC. STIERF…MORGEN NIEUWAARSWENSEN. NIEUWJAARSBRIEVEN BESTAAN DIE NOG? ZO’N BRIEF VAN 1 JAN. 1953…DE B.O.S. STUURDE OOIT OOK NIEUWJAARSBRIEVEN.

Zeggen jullie oudejaarsavond of silvesteravond? Silvester was de paus die stierf op 31 december 335. Tijdens zijn pontificaat werd de Romeinse keizer Constantijn gedoopt, de eerste keizer die christen werd.

Eind 1952 schreef men in de Gemeenteschool Jabbeke, een schooltje met amper twee onderwijzers, beiden oud-leerlingen van de RNS Blankenberge, nog een nieuwjaarsbrief, waarin om Gods zegen werd gebeden.

In 1989 was in de nieuwjaarsbrief in d’Oefenschool de naam van God verdwenen.

Eind jaren tachtig stuurde de Bond Onze scholen, vriendenkring en oud-leerlingebond van het Maerlant-atheneum aan de ouders van toekomstige leerlingen een nieuwjaarsbrief, waarin de kwaliteiten van het onderwijs in de school werden geprezen en waarin de school ten zeerste werd aanbevolen.