B.O.S., AL SEDERT 1930 VRIENDENKRING EN OUD-LEERLINGENBOND VAN DE SCHOOL, TELKENS WEER PRESENT OP DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE STEDELIJKE CULTURELE RAAD, OOK OP DIE VAN 06/03/’17 OVER O.A. STRAT’E VARIA IN DE PAASVAKANTIE

Enzo Farina, die tot na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 voorzitter van de Cultuurraad blijft leidde de  vergadering. Deze bepaalde in een geheime stemming wie winnaar van de Cultuurprijs 2017 wordt. De kandidaten: Anne Van Wulpen (oud-lle), kunstenares en Peter Gadeyne/Leen Beernaert (Huisje van Majutte). Op 18 maart wordt de winnaar bekend gemaakt op de UITREIKING VAN DE CULTUURPRIJS met optreden van ‘Les petits chanteurs du Nord’.

De voorzitter weiffe ook uit over de grote Rudi Pillen-tentoonstelling, Blankenbergs schilder, 25/08-08/10/2017.

Cultuurschepen Philip Konings had het over STAT’E VARIA

De vernieuwde centrumstraten nodigen nu weer meer uit tot flaneren, winkelen, kuieren, verkennen…. Dat verdient een feestje! En daarom pakt Blankenberge tijdens de paasvakantie – tijdens de drie weekends ervan – uit met straatacts, stoetvormen, waarbij deelgroepen elkaar ontmoeten op het Sint-Rochusplein. STRAT’E VARIA is een reeks van activiteiten in de paasvakantie, enigszins vergelijkbaar met BEL’Lumière in de kerstvakantie.

P. Konings deelde ook mee dat voor het CWXRM-project1412 beeldjes werden gemaakt, waarvan 625 door leerlingen van de Blankenbergse scholen.