29/08: DE SCHOOLVAKANTIE GAAT RAS NAAR HAAR EINDE :LEERKRACHTEN ZIJN AL OP SCHOOL OM BIJ DE ADMINSTRATIE EN HET INSCHRIJVEN TE HELPEN, MAAR OOK OM ZWARE KLUSSEN OP TE KNAPPEN, OM TE COÖRDINEREN OVER LEREN LEREN EN OVER HET VAK FRANS.

Vele leerkrachten zijn thuis  leerrijke, nieuwe lessen aan het voorbereiden om de leerlingen vanaf 1 sept. interessante nieuwe kennis en vaardigheden te verstrekken, geen moment vergetend dat het geluk van die leerlingen het doel blijft.

Vanochtend bracht ik een bezoekje aan de Maerlant-campus en zag dat er veel activiteit was…lesroosters maken, leerlingen inschrijven, lokalen schoonmaken, opruimen, schoolmeubilair verhuizen. De onderwijsminister had hun werk moeten zien!!! De lerarenkamer van de middenschool (3de verdieping) wordt klaslokaal EN die verhuist naar de eerste verdieping, waar ze één geheel zal vormen met die van het atheneum: de economaatsruimte maakt voortaan deel uit van de gemeenschappelijke lerarenkamer. Kleinere en grotere groepjes leerkrachten vergaderden o.a. over leren leren,  een duo overlegde over het vak Frans in de 1ste en 2de graad…