25/02/2016 : AL VOOR DE ELFDE KEER ONDERZOEKSCOMPETENTIES

Lln. 6A tonen met een geschreven dossier en een mondelinge presentatie hun onderzoekscompetenties aan. Het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden is belangrijk voor de ontplooiing van de persoon én bereidt voor op het werk in het hoger onderwijs. Na een keuze van een thema dat aansluit bij één of twee polen van hun studierichting hadden zij in de loop van de voorbije maanden verslag uitgebracht van het onderzoekproces.

We woonden vanochtend en vanmiddag enkele presentaties bij en waren blij verrast over de vlotheid, ook in taalgebruik – Nederlands, Engels, Frans– en de degelijke, vaak moeilijke inhoudelijke waarde, van bijna puur mathematische aard tot pakkend maatschappelijke problematiek.

Een oud-leraar verklaarde na afloop: “Hiernaar zouden inspectieleden moeten komen kijken en luisteren, dan zouden ze kunnen vaststellen waartoe abituriënten, van het Maerlant-Atheneum, telkens weer, jaar na jaar, in staat zijn.”