GEVEL EN ENKELE KLASSEN VAN HET “MOOISTE” GEBOUW VAN BLANKENBERGE (DE WITTE/GELE DROOM VAN RNS/MAERLANT-SCHOLEN) WORDEN GERENOVEERD. DRIE MAANDEN DUREN DE WERKEN

Tekst van dir. J. Balbaert:

De gevel wordt gerenoveerd omdat er insijpelend vocht is dat lokalen ongezond maakt, nl. de nrs.25,26,27 en de bureaus voor economaat en personeelssecretariaat. Omdat de scholengroep en wij dachten dat er in de gevel ook nog andere zwakke plekken zijn wordt de volledige voorgevel nagekeken, worden de stukken betonrot opengekapt en hersteld. Het geheel krijgt dan een beschermende coating en wordt opnieuw in ongeveer hetzelfde geel geschilderd. Het gebouw is geen beschermd monument maar heeft wel een beschermd statuut. Vandaar dat bv. de terrasjes waar veel betonrot op zat ook moeten worden gerestaureerd.

Het prijskaartje voor de herstelling is erg groot, hopelijk houdt dit nu enkele langere jaren stand en kan het ‘mooiste’ gebouw van Blankenberge schitteren als nooit voorheen.

Ik ben blij dat we de scholengroep hebben kunnen overtuigen van de dringende noodzaak van de ingreep. alles wordt begeleid door architect Murk Hanssens en scholengroep ing.-architect Wim Speek. zij staan ook op de foto op de stelling. De toegang op de zijkant, van de administratie en voor inschrijvingen, blijft toegankelijk (vanaf volgende week). De hoofdingang is een stuk moeilijker. In overleg met de Maerlant-Middenschool wordt een oplossing gezocht.

De werken zullen 3 maand duren maar vanaf september wordt er vooral hersteld, behandeld en geschilderd. Het bedrijf dat de werken uitvoert heet PIC nv

Ook de renovatie van de kleuterblok zit in de pijplijn …