Maerlant-oud-ll. 2005 Vincenzo De Meulenaere, historicus, Social Affairs Attaché aan de Britse bilaterale Ambassade te Brussel verzorgde gisteren (HERITAGE DAY) gidsbeurten in de residentie van de Britse ambassadeur. Maerlant-oud-ll. Philip Konings, vorige cultuurschepen, was er.

Vincenzo De Meulenaere behaalde in 2005 zijn atheneumdiploma en werd master in de geschiedenis. Hij schrijft me:

Dit weekend vonden de ‘Brussels Heritage Days’ plaats waarbij verschillende historische sites in Brussel hun deuren openden voor het publiek, waaronder ook de residentie van de Britse Ambassadeur aan het Warandepark op zaterdag 16 september. Een eerste deelname vorig jaar werd uitgesteld na de dood van HM the Queen op 8 september 2022. Als medewerker van de Ambassade en historicus werd mij gevraagd een script te schrijven waarbij de fascinerende geschiedenis van het 200 jaar oude gebouw uit de doeken wordt gedaan. Samen met andere collega’s verzorgden wij 6 verschillende gidsbeurten in het Engels, Frans en Nederlands waarbij zo’n 260 bezoekers doorheen de verschillende zalen werden geleid en ze een overzicht kregen van de functie en de geschiedenis van het pand. De 18de-eeuwse wandpanelen in de Bibliotheek, de 17de– eeuwse wandtapijten in de Eetzaal of het portret van Charlotte van Wales, de eerste vrouw van Koning Leopold I, kregen zo allemaal duiding en context. 

foto 2020 (quiz B.O.S.)
foto 2005