Drie Maerlant-oud-lln. in een nieuwsitem van het VRT-Journaal van 31 mei: VRT-journaliste Marjan Temmerman, natuurkunstenaar Jean-Louis Müller, burgemeester Björn Prasse…over verzakken strandcabines

Door de aanhoudende wind en droogte is het zand onder en rond veel strandcabines aan het wegwaaien. Hierdoor komen de cabines instabiel te staan en/of kunnen ze verzakken. Kunnen zandzakjes helpen?

Het VRT-Journaal besteedde aandacht aan het probleem en maakte een reportage waarin drie oud-leerlingen betrokken waren, o.a.

Marjan Temmerman is oud-lle 1995 (MTWi). Zij werd licentiate geschiedenis aan de VUB. In 2002 begon haar radiocarrière bij de VRT.

Zij was in het Maerlant-ath. jaargenote van o.a. dir. Shirley Adam, dir; Birgit Laporte,, Sofie Easton, onderwijzeres 5de lj. Zilvermeeuw en Yamina Rehimi, hoofd tienerschool De Haan.

Natuurkunstenaar en wilgenvlechter, oud-ll. 2003, Jean-Louis Muller zorgde eerder voor nieuwe wilgentakkencreaties in de tuin van de kleuterafdeling van d’Oefenschool. Tot zijn Maerlant-jaargenoten behoorde Olbren Depaepe

Burgemeester Björn Prasse is oud-ll. 1998. Tot zijn Maerlant-jaargenoten behoorden Cindy De Wulf en Kira Museeuw

Saida Praet, Marjan Temmerman, Sofie Easton, Lyndsey De Mey
My Patrty Puystjens, Joëlle De Bruyne, Evelyne Burssens, Björn Prasse, Katelijne Dumeez, Joke Reubens