25/03/’23. Uitreiking sport-en cultuurprijzen 2022 (BEST OF B). Prijs Prijs bijzondere prestatie voor INGE SOENEN, Maerlant-oud-lle 1999, onderwijzeres 2de lj. d’Oefenschool,  Belgische yoga-kampioene.

Tijdens de ‘Best of B’ werden afgelopen zaterdag de Blankenbergse sport- en cultuurprijzen uitgereikt. Presentatie Ruben De Rynck.

De prijs BIJZONDERE PRESTATIE gaat naar Inge Soenen: 

ze nam  deel aan het Belgisch Kampioenschap Yoga. Voor de competitie moest ze zes houdingen perfect uitvoeren waarbij ze iedere houding ten minste 5 seconden moest volhouden. Bij het overschakelen naar een volgende houding mocht ze tussenin zo weinig mogelijk bewegen.

Ze behaalde uiteindelijk goud en werd zo Belgisch kampioene in de categorie damesvan 18 tot 49 jaar. Voor het WK in Bengaluru in India mocht elk land drie yogi’s voorstellen om deel te nemen. Inge was hiervoor ook geselecteerd maar kon hier spijtig genoeg niet aan deelnemen.

Inge Soenen is oud-leerlinge (1999) van het Maerlant-atheneum. Al 18 jaar is ze onderwijzeres in d’Oefenschool (2de lj. vooral). Zij was niet aanwezig op de show, haar dochter nam de prijs in ontvangst

1998 klasfoto
2005