POËZIEWEEK…in beide klassen van het 5de lj d’Oefenschool las (droeg) Maerlant-oud-leraar Nederlands Jaak Coudeville drie gedichten voor. HET GESCHENK (R. Loveling) las hij voor uit zijn schrift van het 5de lj. (1953-1954).

Ik bladerde in mijn schrift van toen ik in het 5de lj. zat, bij meester Astaes, Gemeenteschool Jabbeke. Hij was in 1935 onderwijzer geworden in de RNS Blankenberge. Ik ontdekte er het gedicht HET GESCHENK van Rosalie Loveling dat ik in die tijd vaak had voorgedragen.

Voor de leerlingen van het 5de lj. van meester Joeri Temmerman en van juf Silke Vantournhout (werd even vervangen door juf Maxime Rooms) las ik het gisteren voor en vroeg de kinderen of ze dit gedicht mooier vonden dan A.M.G. Schmidts gedicht DE SPIN SEBASTIAAN. En ja de voorkeur ging naar dat oude, 19de-eeuwse vers. Als toetje las ik DE ROKER IS STEEDS BLIJGEZIND een gedicht van oud-ll. 1925 RNS Bl’b Jozef Haeghebaert, die onderwijzer werd in de Oefenschool en ook hoofdonderwijzer.